Thursday, March 1, 2012

RAKAMAN CCTV HOTEL MENDEDAHKAN SEGALANYA.....ALKISAHNYA !!!!!!

sejak kes khalwat dr badrulamin di bongkarkan telah banyak kenyataan dan persoalan yang timbul sehinggakan rakyat terkeliru dan penuh dengan keraguan. blog blog pembangkang menulis dengan berbagai cara memberi maklumat menepis segala fakta. 

aku sendiri tersenyum bila satu kenyataan di keluarkan oleh dr badrulamin, 10 fakta juga akan keluar di bloggers dan didalam surat khabar bagi menjawab persoalan2 yang timbul. 

pihak keselamatan hotel telah mendedahkan bagi membersihkan nama hotel tersebut dengan satu kenyataan ini di dalam kosmo online semalam

 
Persoalan mengapa Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr. Badrulamin Bahron enggan membuat laporan polis walaupun mendakwa 20 orang membelasahnya ketika ditangkap khalwat di sebuah hotel di Pantai Balok di sini kelmarin terjawab apabila siasatan pihak hotel itu mendapati dakwaan dia dipukul tidak benar. 

Perkara itu disahkan sendiri oleh pengurus keselamatan hotel tersebut yang berkata, rakaman sistem kamera litar tertutup (CCTV) hotel itu mendapati tidak ada kelibat sekumpulan lelaki seramai 20 orang memasuki hotel itu antara pukul 2 hingga 3 pagi Sabtu lalu. 

Beliau turut menegaskan, tiada seorang pun pekerja hotel yang ternampak begitu ramai lelaki bagaikan samseng memasuki hotel dan seterusnya menuju ke bilik penginapan Dr. Badrulamin sebagaimana didakwa. Menurutnya, hotel tersebut mempunyai CCTV di setiap laluan di tangga dan lif, bukannya di laluan menuju ke bilik penginapan. 

"Namun, rakaman CCTV yang kami lihat kembali mendapati tidak ada rakaman yang membuktikan ada orang masuk beramai-ramai ke hotel kami pada waktu tersebut. "Kenyataan bahawa hotel ini boleh dimasuki kumpulan samseng sewenang-wenangnya untuk membelasah pelanggan adalah sangat mencemarkan imej hotel ini,'' katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam. 

p/s: adalah lebih baik diam dari mengeluarkan sebarang kenyataan, biar pihak yang berwajib buat kerja, kalau dah rasa tak bersalah  jawab saja di mahkamah nanti, jangan dok meroyan nak kata ini semua konspirasi. peguambela dr badrulamin pun jangan jadi bodoh bila mempersoalkan kenapa penguatkuasa datang waktu cuti kerja.  

0 comments:

Related Posts with Thumbnails