Thursday, March 29, 2012

ORANG UMNO BISING PASAI MASJID, KALAU ADA TAK PERGI PUN..!!!!!

tajuk di atas adalah dari cakap cakap jahat orang melayu pulau pinang yang menyokong khalifah Lim Guan Eng, cuba kita perhatikan bagaimana mereka mempertahankan DAP kristian lim guan eng. isu tanah masjid sekarang panas di perkatakan. apakah mereka ini tidak ada sedikit terguris bilamana mengetahui tanah masjid telah di jual oleh kerajaan DAP. 

tidak terkejut kalau aku katakan patut lah orang melayu pulau pinang yang menyokong pas dan pkr tidak pernah bangkitkan isu ini. kerana mereka berpendapat bina masjid pun bukannya orang umno yang pergi. ??? kenyataan biadap dan klise ini telah membuat hati aku terkesima. ini lah yang dikata bila  agama telah di politikkan oleh mereka, maka jadi lah agama yang boleh kompromi demi satu kuasa politik
.
Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang Shaik Hussein Mydin berkata, beliau menyambut baik hasrat Ketua Menteri Lim Guan Eng untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya berhubung isu penjualan tapak masjid dan sekolah di Bayan Mutiara di sini.


Katanya, menerusi tindakan undang-undang itu kelak, isu penjualan tapak masjid dan tapak sekolah berkenaan dapat didedahkan dalam mahkamah. "Biar rakyat negeri ini tahu apa sebenarnya kerajaan negeri telah buat," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini sebagai mengulas laporan akhbar yang memetik Lim sedang menimbang untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap beliau kerana didakawa mengeluarkan kenyataan berunsur fitnah dan berniat jahat mengenai isu penjualan tanah berkenaan.


Shaik Hussein berkata, sehingga sekarang Lim masih tidak menjawab dakwaan bahawa tapak masjid dan tapak sekolah yang diluluskan untuk fasa satu Bayan Mutiara itu telah dijual sebaliknya Ketua Menteri itu telah mengalih isu penjualan tanah itu dengan menyifatkannya sebagai fitnah dan isu perkauman.


 "Persoalan utama adalah isu penjualan tapak masjid dan tapak sekolah. Kalau betul telah jual, akuinya dan bagi tapak baru untuk bina masjid di kawasan yang sama dan jangan hendak tutup isu berkenaan," katanya. Shaik Hussein berkata, Pemuda Umno Pulau Pinang tidak akan berdiam berhubung isu itu dan akan terus bersuara sehingga kerajaan negeri mengembalikan tapak masjid dan tapak sekolah di Bayan Mutiara. - Bernama

arab nak komen:  buat apa lah kalau pi masjid, lepas tu pi meliwat, berzina dengan bini orang, !!!!! adakah ini yang dikatakan soal agama boleh kompromi..?????  . 

1 comments:

Anonymous said...

betol ka org umno x p masjid? hampa ingat puak2 hampa ja ka yg warak? p mati la woi. Bleh buat riak plak

Related Posts with Thumbnails