Tuesday, March 13, 2012

PAKATAN RAKYAT YAKIN MENANG PRU13...TETAPI ..??????

seluruh pelusuk kampung mereka pergi buat ceramah, LAWAN TETAP LAWAN..!!!, tapi bila nak hadapi PRU 13 kenapa pulak lain bunyinya,  kalau berani sangat dan yakin boleh menang ayuh buat pilihanraya negeri serentak dengan PRU13.

cerita terbaru yang dilaporkan oleh MALAYSIAKINI sebentar tadi melaporkan .

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, pemimpin di empat negeri yang dipimpin Pakatan Rakyat akan memutuskan sama ada akan mengadakan pilihan raya negeri serentak dengan pilihan raya umum ke-13.

Katanya, tiga menteri besar dan seorang ketua menteri Pakatan itu akan bertemu untuk memutuskan perkara tersebut secara konsensus.

"Mungkin kita boleh adakan pilihan raya Kelantan bersekali (dengan pilihan raya parlimen) tapi mungkin tidak untuk Selangor," kata Anwar yang memberikan contoh.

Beliau bagaimanapun tidak menjelaskan faktor yang boleh dijadikan alasan untuk memutuskan perkara itu.

"Kita mesti dengar pandangan mereka (menteri besar dan ketua menteri)," katanya sambil menambah, perkara itu diputuskan dalam mesyuarat majlis pimpinan Pakatan Rakyat hari ini.

Selain itu, Anwar berkata mesyuarat berkenaan juga mendengar penjelasan ketua menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng mengenai satu projek pembangunan kontroversi di negeri itu.

Anwar berkata, Lim telah mengemukakan penjelasan bahawa penganugerahan projek tersebut dibuat mengikut proses tender.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails