Wednesday, December 7, 2011

TANGGUH LAGI...APA LAH PUNYA TURRRRR!!!!!!

Atas permintaan peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bersetuju menangguhkan kepada 12 dan 13 Dis sebagai tarikh baru penggulungan akhir dalam kes liwat membabitkan penasihat PKR itu. 

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah menetapkan tarikh baru itu selepas menemui pihak pendakwaan dan pembelaan di kamarnya Selasa setelah peguam yang mengetuai pihak pembelaan, Karpal Singh menulis kepada mahkamah memohon perkara itu ditangguhkan ke Isnin ini. 

Karpal ketika ditemui di kompleks mahkamah itu berkata Mohamad Zabidin telah melapangkan tarikh 8 dan 9 Dis yang ditetapkan sebelum ini. 

"Hakim membenarkan permohonan kami selepas bantahan keras pihak pendakwaan di mana Timbalan Pendakwa Raya Wong (Wong Keng Kiat) menegaskan bahawa masa yang diberikan mencukupi untuk pihak pembelaan dan tiada alasan kukuh untuk pelanjutan," kata Karpal Singh. 

Untuk rekod kes liwat Anwar ini sudah tertangguh lebih 50 kali dalam jangka masa tiga tahun. 

Macam-macam alasan digunakan untuk tangguh kes, termasuk kali ini, pihak pembelaan memerlukan lebih masa terutamanya untuk menyediakan transkrip nota perbicaraan membabitkan dua saksi pakar dari Australia iaitu pakar DNA Dr Brian Leslie McDonald dan pakar forensik Dr David Lawrence Noel Wells. 

Ini merupakan tarikh ketiga yang ditetapkan mahkamah, selepas tarikh asal pada 23 dan 24 Nov setelah pembelaan memohon lanjutan masa bagi memfailkan hujahan selepas mereka menyatakan tidak dapat menyiapkan transkrip nota perbicaraan. 

Anwar, 64, sedang dibicara berhubung tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan, 26, di Kondominium Desa Damansara di sini antara 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.-6/12/2011 - agendaily

arab nak komen: LAWAN TETAP LAWAN....  ke penjara sungai buluh la kamu wahai peliwat..!!!!

2 comments:

Anonymous said...

di jamin akan terlepas.
sekarang ni pelik-pelik pun boleh berlaku.
nak pangkat dan kekayaan punya pasal, yang dah dekat nak masuk pun boleh tak jadi masuk.

Anonymous said...

dan satu lagi, yang tak sepatutnya masuk, pun boleh masuk. Janji pangkat naik.
ni baru la nama ' apa punya turrrrrrrr'

Related Posts with Thumbnails