Sunday, January 1, 2012

PEMBANGKANG MEMANG BANGKAI BERNYAWA

pembangkang dalam saat kehabisan modal poltik mula bercempera melemparkan fitnah dengan sewewenangnya dan mangsa terbaru kepada politik fitnah yang dbuka atas nama kilang pembangkang ini adalah Jamil Khir Baharom.

Pembangkang menyerang Jamil Khir kononnya menggunakan wang zakat untuk membiayai kos guaman sedangkan segala bayaran adalah datang dari dana khas kerajaan yang memang disediakan untuk pembayaran segala kos guaman membabitkan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Pembangkang cuba setiap masa mencetuskan fitnah-fitnah terbaru bagi menghasut serta mengelirukan rakyat dan taktik-taktik sebegini akan mereka terus daya usahakan sehingga PRU13 nanti malah sebelum ini mereka menyerang rumah Jamil Khir yang dikatakan sebuah rumah yang diubahsuai dengan nilai jutaan ringgit.

Jamil Khir memberikan mesej yang cukup jelas menafikan sebarang penglibatan beliau dalam isu wang zakat itu dan sekalgus menafikan segala fitnah yang dilempatkan terhadap dirinya.

`Jangan main tuduh-tuduh tanpa bukti, sebab kita bukan sahaja hendak hidup atas dunia, tapi kena menjawab di akhirat sana, itu,’ itu mesej Jamil Khir yang amat jelas bagi menafikan segala laporan songsang pembangkang terhadap dirinya.

Beliau berkata wang yang digunakan bagi pembayaran kos guaman beliau dalam kes tuntutan qazaf Anwar Ibrahim bukannya daripada wang zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) tetapi dari dana khas yang disalurkan kerajaan untuk pembayaran yuran guaman tersebut.

"Setiap tahun kerajaan bagi bajet kepada MAIWP dan tahun ini RM700,000 diperuntukkan untuk tujuan pembayaran contohnya kes perebutan jenazah, kes libatkan saudara baru, isu murtad yang dibawa ke mahkamah, kita pakai duit ini lah," katanya.

Beliau berkata demikian bagi menjelaskan dakwaan serta fitnah penyelewengan wang zakat MAIWP bagi pembayaran kos guaman beliau, Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) Che Mat Che Ali dan Ketua Pendakwa Syarie Wilayah Persekutuan, Shamsuddin Hussain dalam kes qazaf tersebut.

Sambil menyifatkan dakwaan itu dan laporan mengenai kos ubah suai rumahnya di ibu negara yang dikatakan tinggi dan mewah sebagai zalim dan kejam, Jamil Khir berkata berita seumpama itu sepatutnya diselidik terlebih dahulu sebelum disiarkan supaya tidak timbul fitnah dan salah faham rakyat terhadap pemimpin negara dan kerajaan.

Beliau berpendapat laporan itu bertujuan untuk melahirkan persepsi bahawa pihak menteri dan kerajaan selalu melakukan penyelewengan.Mahu menunjukkan kepada rakyat kononnya anggoata pentadbiran kerajaan boros,rasuah dan sebagainya.

"Saya rasa amat tidak wajar seorang Muslim memfitnah sedemikian rupa dan saya rasa yang bercakap ini pun banyak Muslim. Dia patut selidik dan kena rasa takut pada fitnah dan pembohongan yang bukan setakat habis di dunia tapi balasannya sampai di akhirat," katanya lagi.

Menurutnya pembangkang banyak memainkan isu melibatkan kerajaan Barisan Nasional untuk dipolitikkan supaya dapat mengalihkan perhatian rakyat terhadap isu-isu pokok membabitkan pembangkang termasuk qazaf dan kes liwat Anwar yang sedang menunggu keputusan ketika ini

. Mengulas mengenai isu rumahnya, Jamil Khir berkata pihak berkenaan boleh membuat semakan di Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan dan menjelaskan rumahnya itu dibeli sejak tahun 1994 sebelum beliau dilantik sebagai Menteri dan pembayaran bulanan juga masih dibuat sehingga kini.

"Biasalah kalau ada sedikit penambahbaikan pada rumah itu. Saya dulu Mejar Jeneral, dua bintang dalam pegawai kerajaan...ada pencen penuh dan tak peliklah saya layak buat pinjaman (perumahan)," katanya.

Beliau juga berkata penjelasan beliau berkaitan dakwaan itu adalah muktamad dan berharap semua pihak memahami keadaan sebenar serta tidak terus memburukakan dirinya bagi meraih untung politik.

http://sanggahtokjanggut.blogspot.com

pembangkang macam nie memang paling cilaka.  rumah menteri yang depa paling kalut sangat, ketua depa tu peliwat tegar pakai kasut handmade harganya rm 17 ribu apa cer..!!! ketua menteri pulau pinang si lidah biawak guna pen yang harga rm 15 ribu apa cer !!!!, 

0 comments:

Related Posts with Thumbnails