Sunday, May 27, 2012

APA GUNA JADI PERDANA MENTERI KALAU TELURNYA DIRAMAS OLEH DAP...!!!

matlamat si anwar ibrahim hanya SATU ,,, iaitu dia mahu menjadi PERDANA MENTERI, dia peduli apa masalah rakyat dan negara, janji  matlamat politiknya tercapai. rakyat harus memikirkan perkara ini. apakah kita mahu seorang perdana menteri tidak bermoral seperti anwar ibrahim. apakah kita mahu seorang perdana menteri yang hanya  menjadi boneka kepada yahudi dan dalam negera iaitu DAP,  

karpal singh akan tersenyum sinis bila melihat anwar ibrahim mahu menjadi perdana menteri kerana dia lah yang akan meramas mesra telur perdana menteri malaysia. karpal singh tahu segala rahsia salah laku si peliwat tegar itu. 

apa guna anwar menjadi PM kalau semua keputusan terpaksa merujuk kepada DAP. kita akan ada perdana menteri yang tiada kuasa untuk menentukan atau mengubah dasar dasar kerajaan. lagi sekali melayu akan di pijak pijak dan di hentuk hentuk ke dinding..!!!!! BODOH PUNYA MELAYU.!!!   


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan Pakatan Rakyat (PR) sudah memutuskan supaya Perdana Menteri adalah seorang Melayu yang beragama Islam.  
Menurutnya, pihaknya mempercayai isu dan dasar yang sudah diputuskan itu adalah adil kepada semua dan menyifatkan kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh untuk memperjuangkan seorang bukan Melayu menyandang jawatan Perdana Menteri sebagai berlunaskan semangat Perlembagaan Persekutuan.  
 “PR memang memutuskan dengan cukup jelas supaya Perdana Menteri harus seorang Melayu yang beragama Islam untuk PRU akan datang. Isu dan dasar ini kita percaya ia adil kepada semua. “Saya tidak pertikai suara semangat Perlembagaan Persekutuan. Malah DAP telah umumkan bahawa pada PRU akan datang, seandainya PR menang, Anwar Ibrahim akan ditonjolkan sebagai Perdana Menteri.  
Saya Melayu Muslim, melainkan beberapa orang Umno yang menganggap saya Cina,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di Pulai Springs Resort di sini, semalam Beliau mengulas kenyataan Pengerusi DAP itu yang mahu terus berjuang untuk memastikan seorang bukan Melayu menyandang jawatan Perdana Menteri. 

Mengulas serangan ketika beliau berceramah dan anaknya, Nurul Izzah yang juga Naib Presiden PKR di Lembah Pantai, Kuala Lumpur, kelmarin, Anwar mendakwa tindakan itu dilakukan ‘samseng’ Umno. 

PILIHAN ANDA. 

0 comments:

Related Posts with Thumbnails