Wednesday, December 4, 2013

LIVE #PAU2013 : UCAPAN KETUA PEMUDA UMNO HENTAM DUN SELANGOR @Khairykj @NajibRazak @MuhyiddinYassinantara ucapan dasar ketua Pemuda umno malaysia yang menghentam pasai kenaikan gaji speaker dun selangor. ianya tidak masuk akal dan munasabah.


makin jelas tembelang pembangkang di mata rakyat. Kalau dulu mereka pukul canang, Selangor paling hebat dalam mengamalkan pentadbiran berhemah dan berjimat-cermat, kini tindakan kerajaan Selangor menaikkan gaji Speaker, Timbalan Speaker dan Ahli Dewan Undangan Negeri mereka sehingga ratusan peratus, apa pula ceritanya? Takkan itu juga demi rakyat?

Matematik saya senang saja, kalau gaji Speaker Selangor RM22,500 sebulan, bermakna setahun RM270,000. DUN Selangor pula bersidang kira-kira, kita ambil purata, 30 hari dalam setahun. Malahan tahun lalu, persidangan DUN Selangor hanya sebanyak 21 hari sahaja. Dengan sehari saja speaker bertugas, sudah dapat RM9,000. Gaji Menteri Besar usah cerita, lagi banyak daripada gaji Perdana Menteri yang menjaga satu negara. Pihak pembangkang ini macam bunga dedap, sungguh merah berbau tidak.

photo utusan.- Posted using BlogPress from my iPad

0 comments:

Related Posts with Thumbnails