Monday, April 26, 2010

Betapa bijak nya mereka berpolitik....

ramai nya yang datang ke majlis program BN, tapi mereka tidak memilih BN, persoalannya kenapa???
Setiap kali PRK di adakan mereka ini lah mendapat banyak keuntungan, mereka ini juga memang pandai berniaga, semua mau untung maaaaaa!!! maka kerajaan BN telah berjuta2 ringgit tabur kepada mereka ini, kononnya mereka juga tidak terpinggir, BN mengamalkan sikap tolenrasi yang amat baik,

di bukit gantang, permatang pasir, permatang pauh  keadaan sama berlaku,  keadaan  ini berulang lagi di Hulu Selangor, Barisan Nasional dan kepimpinan utamanya telah dipermain-mainkan oleh pengundi berbangsa Cina, terbukti benar. bila hari mengundi...mereka tidak mengundi BN,  bijak sungguh mereka membuat perniagaan,,

Barisan Nasional dan UMNO tertipu dengan janji manis mereka,  Sekolah-sekolah aliran Cina dijanjikan berjuta-juta ringgit, mesin dialisis, bantuan itu ini dan sebagainya berjaya dibawa turun untuk mereka. Namun hakikatnya, Barisan Nasional bukan lagi pilihan kaum Cina. Fokus utama mereka adalah untuk melihat kerajaan terdesak dan tertekan kerana itu lebih menguntungkan.
aku sudah masak ngan permainan ini, tapi siapa lah aku nak bersuara??? tapi sampai bila kita nak kena tipu, betol lah bapak aku pernah berkata. kita nie orang melayu hanya berani pukul org melayu . semasa bapak aku mengeluarkan kenyataan ini aku tak faham apa yang di maksud kan dia, sekarang aku dah faham, 
bak kata perpatah. beruk makyeh di hutan di beri susu, anak di rumah mati kelaparan,  

aku racist ke nie!!!! aku nak jawab memang aku racist.,

5 comments:

ISAC said...

Salam,

Jawapan aku ko memang racist pasal tak linkkan dengan blog aku!!!!

Mohon linkkan blog:http://bumiyang.blogspot.com

Anonymous said...

salam,

kwn pun nak jadi racist gak! kwn takkan pergi kedai2 cina lagi lps2 ni. kalau kwn selisih dengan diaorang pun kwn takkan nak senyum2lagi dah! nampak sangat diaorang ni semua bermuka muka!!!

hidup umno!!!
hidup melayu!!!

arab said...

muakakaakakak.... thank bro kerana komen hang tu, dan sudi nak link kan blog aku dalam blog hang...ok aku akan link kan blog hang..

azizi said...

memang ca ya nun alip tu sejak azali lagi pengkhianat.la ni bapak segala pengkhianat ialah nuar brahim.
Bapak pengkhianat ni la yang jadi cikgu kat haram jadah tu semua

arab said...

kita kena berilmu,,,org melayu mesti ada ilmu. itu lebih penting kalu kita nak terus menjadi bangsa yang di segani,,, jgn satu hari kita merempat di tanah sendiri.

Related Posts with Thumbnails