Saturday, August 17, 2013

UMNO PULAU PINANG MENYOKONG AHLI PARLIMEN TASEK GELUGOR @NajibRazak @Zahid_Hamidi @MuhyiddinYassin @HishammuddinH2O @dzainalabidin #PemilihanUMNO2013

Semalam aku berkesempatan berjumpa dan bersembang hampir sejam dengan Ahli Parlimen Tasek Gelugor merangkap Ketua UMNO Bahagian Tasek Gelugor Yang Berhormat Ustaz Shabudin Yahya di majlis rumah terbuka JKKK Bagan Ajam. 

Soalan
YB Ustaz dengar kata Ustaz mendapat sokongan dari Negeri Pulau Pinang  untuk menawarkan diri sebagai Ahli Majlis Tertinggi UMNO Pusat. 

YB Ustaz Shabudin
Ya, sebenarnya selepas mesyuarat perhubungan negeri Pulau Pinang di Balik Pulau baru baru ini, Pengerusi UMNO Negeri Pulau Pinang bersama semua jawatankuasa  bersetuju untuk memberi sokongan penuh kepada saya ke peringat UMNO pusat setelah Dato Zainal Abidin dan Dato Sri Helmi menarik diri  untuk bertanding dan memberi muka baru atau pelapis untuk memimpin negeri Pulau Pinang kelak

Soalan
Saya lihat satu tindakan bijak yang di buat oleh UMNO negeri Pulau Pinang kerana YB Ustaz ada "background"  agama memang layak untuk di ketengahkan ke peringkat tertinggi. 

YB Ustaz Shabudin
saya melihat ini lah cabaran saya dan saya akan mengalas tanggungjawab itu jika di beri peluang. insyallah saya dapat membantu Presiden UMNO kita. 

jadi terjawab lah sudah, UMNO Negeri Pulau Pinang memberi dan menyokong penuh YB Ustaz Shabudin untuk bertanding sebagai MT UMNO , satu satunya wakil dari Pulau Pinang.0 comments:

Related Posts with Thumbnails