Wednesday, April 10, 2013

LIVE DARI PWTC. TAKLIMAT KHAS KEPADA JENTERA PARTI BN @NajibRazak #BNBagus #GE13 #BetterNation
KUALA LUMPUR - Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Najib Tun Razak dijadual menyampaikan amanat khas kepada jentera parti komponen bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) dalam satu perjumpaan tertutup di PWTC di sini, hari ini.

Taklimat khas itu membabitkan jentera BN dari 222 bahagian Parlimen bagi memastikan mereka bersedia menghadapi PRU13 khususnya sepanjang tempoh berkempen nanti.

Sebelum menantikan amanat khas pengerusinya, pemimpin-pemimpin bahagian diberi beberapa taklimat penerangan, garis panduan dan perundangan daripada beberapa pemimpin BN, badan guaman dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Pada jam 10.15 pagi tadi, Pengerusi Biro Publisiti dan Penerangan Barisan Nasional, Datuk Ahmad Maslan menyampaikan takilmat penerangan pilihan raya kepada lebih 2,000 jentera yang hadir terdiri daripada ketua, timbalan ketua, naib ketua dan tiga ketua sayap kompenen BN serta para penyandang kerusi parlimen parti itu.

Selain itu, pada 11 pagi tadi pula jentera diberikan taklimat peraturan pilihan raya yang disampaikan Penasihat Undang-undang, Datuk Hafarizam Harun.

Ia disusuli dengan taklimat pembaharuan sistem pilihan raya oleh Pengarah Akademi Pilihan Raya SPR, Abdullah Jusoh.

Najib dijangka menyampaikan ucaptamanya pada jam 12.15 tengah hari yang turut dihadiri Timbalan Pengerusi BN, Tan Sri Muhyiddin Yaasin.

sumber sinar harian.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Lorong Perda Selatan 3,Kampung Permatang Balu 2,Malaysia

0 comments:

Related Posts with Thumbnails