Wednesday, September 5, 2012

MEMBONTOT DI MALAM MERDEKA


aku dah malas nak taip sebab apa yang di tuliskan oleh MPP Online sama jugak lah dengan pendirian aku. jom kita baca

Walaupun ramai yang suka bila pencacai Pakatan yang 'berak' atas gambar Najib sudah ditangkap oleh Polis, ada sahabat gua yang yakin budak tunjuk punggung pada gambar Najib tu tak akan dikenakan tindakan serta akan dibebaskan lagi 2-3 hari lagi.. 

Gua mula-mula tak setuju dengan apa yang member gua ni kata beb.., tapi setelah dia bagi penjelasan, gua terpaksa akurrr.. Mengikut kata beliau, memang dah banyak kali kesalahan yang membabitkan puak-puak Pakatan ni akan dilepaskan macam tu je selepas ditahan oleh Polis.. Dan rakyat dah banyak kali 'tertipu' dengan tindakan flip flop Menteri yang bertanggung jawab menguruskan hal ehwal keselamatan dalam negeri..

Dalam hal ni.., gua sendiri mengaku dan setuju dengan apa yang member gua cakap.. Memang ada betulnya Menteri kita yang sorang ni 'agak lembik' dalam membuat keputusan.. Kalau di zaman Syed Hamid Albar dulu, memang lunyai lah puak-puak Pakatan ni semua kena beb.. Tu belum cerita pasal zaman Tun Mahathir pegang jawatan tu pada 1987.. Jangan lupa macam mana Tun M buat Operasi Lalang.. Terkincit semua puak pembangkang dan cina kiasu masa tu... Tapi sekarang ni, nampak benar kurang tegasnya Menteri yang sedia ada.. 

Korang cuba bayangkan, kes hina Sultan pun boleh biar macam tu je beb.. Jadi kalau kes hina Sultan dan Raja pun boleh lepas.., apa nak harap pasal kes hina gambar Perdana Menteri.. Gua juga dimaklumkan bahawa Menteri tu marah bila orang pertikaikan ketegasan dia dalam membuat keputusan dan juga tindakan.., tapi itulah realiti yang rakyat sedang tengok.. Takkan yang buruk pun nak dikata cantik hanya kerana nak jaga periuk nasik.. Itu namanya tak ikhlas buat kerja beb.. Salah tetap kena tegur.., yang baik tu gua tetap akan puji.. Don't worry!! 

Menteri tu kena ingat.., gua tegur ni kerana gua masih sayangkan pemerintahan sedia ada.., bukannya gua benci pasal kelembikan beliau.. Kalau nak dikira kaki bodek yang ada disekeliling tu.., Of Course lah dorang bodek dan jilat sebab ada kepentingan peribadi.. Jangan sampai sokongan yang ada tu membawa rebah.., yang ruginya negara jugak beb.. Peace!!! - MPP ONLINE

1 comments:

ASHAMSURI said...

pohon copy gambar dan sumber bro..gua suke gambar ni hahaha..sarkastik giler..

http://ashamsuri.blogspot.com/2012/09/pelajar-tonggeng-yang-frust-menonggeng.html

Related Posts with Thumbnails