Wednesday, January 27, 2010

Gempar! DUN Perak Akan Di Bubarkan


Tengok tajuk pun dah gah semacam? Itu lah permainan kotor Nizar mantan MB meroyan yang sejak akhir akhir ini mengwarwarkan DUN Perak akan dibubarkan.

PUTRAJAYA 25 Jan. – Siapakah Menteri Besar Perak yang sah? Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir atau Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin?

Jawapannya akan diketahui apabila Mahkamah Persekutuan membuat keputusan pada 9 Februari ini.

Keputusan itu amat ditunggu-tunggu kerana ia akan menentukan sama ada Barisan Nasional (BN) akan terus mentadbir negeri itu atau kembali kepada pemerintahan pakatan Pas, DAP dan PKR.

Panel lima hakim yang bersidang diketuai Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd Sheriff.

Utusan MalaysiaSebenarnya Nizar Komunis telah mendahului keputusan makhamah,beliau bertindak menjadi hakim dengan mengeluarkan kenyataan sedemikian rupa.Taktik serampang dua mata untuk memperbodohkan juak pakatan haprak agar yakin bahawa makhamah akan memihak kepada mereka,jika keputusan tidak menyebelahi mereka,maka akan membangkitkan kemarahan
sekali gus menuduh makhamah dikawal oleh kerajaan.

Secara tidak langsung mereka telah memberi tekanan kepada badan kehakiman untuk menyebelahi pihak mereka dan mengambarkan jika DUN tidak dibubarkan Sultan Perak dilihat tidak berlaku adil dan perlu disangah.Sultan juga diugut akan mendapat malu jika keputusan makhamah tidak menyebelahi BN. Inilah permainan persepsi yang digarap sebegitu rupa untuk memberi tekanan kepada semua pihak.

Namun harus diingat salah seorang hakim yang terlibat adalah rakan karib Azmin Ali, kebarangkalian sudah ada keputusan sulit yang dibocorkan kepada pihak Nizar Komunis atau pun hakim tersebut telah memberi insyarat positif kepada mereka.Harus diingat ada 5 orang hakim yang akan mengadili keputusan ini kelak.Dan salahnya seorang diragui akan memberi keputusan yang berat sebelah.

Pisau perhatikan PAS Perak begitu yakin sehingga akan menganjurkan perhimpunan 10ribu penganas muda PAS kononnya untuk menjadi jentera jika DUN dibubarkan. 10ribu pemuda akan diperbodohkan secara terang terangan. Nampak gaya bertambahlah golongan yang diperbodohkan di negeri Perak selepas ini.

Sedikit contoh sekiranya Nizar kalah dalam keputusan ini:

1. Nizar Pencacai kurap DAP akan kata mahkamah tidak adil.
2. Mereka akan kata kesemua hakim sudah dibeli
3. Merka juga akan menuduh dengan mengatakan bahawa ini adalah KONSPIRASI!

Kalau menang Hakim itu adil,kalau kalah hakim itu di kawal dan berat sebelah,kalau menang bubar dun,kalau kalah buat kacau seluruh negeri perak.Itulah perancangan Nizar dan kuncu kuncunya.


Pisau kata " Nizar makin hari makin teruk meroyannya,kebetulan tanjung rambutan dinegeri perak,apakata tempah satu bilik khas untuk nizar ,kerana kronik meroyan beliau sukar diubati"

sumber dari : megat pisau facebook

0 comments:

Related Posts with Thumbnails