Wednesday, May 13, 2015

PEMUDA TAK PANDAI MENARI JANGAN SALAH TANAH TINGGI RENDAH @NajibRazak @Khairykj @MuhyiddinYassinini berlaku sebelum pilihanraya kecil permatang pauh dan rompin . aku sebagai ahli umno berasa lega bila melihat keadaan ini. YAB Datuk Seri Najib Tun Razak di julang oleh Pergerakan Pemuda UMNO sebagai tanda sokongan. 

tapi selepas PRK Permatang Pauh dan Rompin. pemuda tahu undi anak muda kalah teruk di beberapa peti undi. so untuk alihkan perhatian bahawa kekalahan undi muda tidak di persoalkan, pemuda terus menuding jari kepada pucuk pimpinan parti dan kerajaan. adakah ini cara nya ???? 

aku berada di permatang pauh, aku tahu apa yang berlaku. masih terngiang ngiang di telinga aku, bilamana aku dengan sengaja mencuit salah seorang exco pemuda umno malaysia, aku memberi cadangan beri lah ceramah menjelaskan isu GST, lantas laju je di jawab. suruh lah pak menteri jawab pasai gst. perhhhhhhhh ini kah jawapan yang tepat dari seorang exco pemuda. ????


apa yang aku mengharapkan ialah selepas tengok julangan pemuda keatas NajibRajak. terdetik di hati aku bahawa pemuda akan bersama presiden parti untuk sama sama melawan pembangkang soal GST dan 1MDB, tetapi itu semua depan presiden umno sahaja, belakang presiden umno depa tikam bersungguh sungguh. 

Pandangan aku ialah  Pemuda UMNO harus memikul tanggungjawab ini untuk mendapatkan jawapan secara tepat dan menjadi pihak yang pertama tampil memperjelaskan kepada anak anak muda. . 

di media pemuda nak tunjuk hebat meraihkan popularity dengan mendesak perdana menteri menjawab isu tabung haji, 1MDB dan GST. apa kejadahnya nak bercakap dalam media. pemuda ada access untuk terus berjumpa tabung haji dan presiden umno untuk minta penjelasan. 

nahhhh selepas mesyuarat MT baru ini. presiden umno dah menjawab segala galanya. terus pemuda buat U TURN pulak menyokong presiden umno. elok lah tu pemuda hentam kiri kanan atas bawah sehingga menimbulkan keresahan kepada rakyat,  

KLIK SINI : BACA ARTIKEL INI

1 comments:

Anonymous said...

Menyampah aku nengok Muka Khairy Mat Bangla dgn Azwan Bro pondan ...

Bila hangpa nak letak jawatan.

Related Posts with Thumbnails