Tuesday, November 26, 2013

ADUN PENANTI PKR AKAN LETAK JAWATAN...@dzainalabidin @NajibRazak

SELEPAS ADUN PKR dari Sabah meletak jawatan, semakin ramai pula pemimpin dalam pakatan terutama dalam PKR mendapat hidayah untuk sama-sama meletak jawatan dalam parti.

Maaf! Bukan letak jawatan sebagai ADUN, tetapi letak jawatan sebagai Ketua Wanita PKR Negeri Pulau Pinang. Perkara ini dikatakan disebabkan sikap Anwar yang kerap campur tangan dalam urustadbir PKR negeri yang beliau sendiri tidak dapat membuat keputusan dan hanya mengikut arahan dari Anwar sahaja.

Keputusan itu telah diumumkan dalam mesyuarat Wanita PKR Pusat yang dipengerusikan oleh ketuanya YB Zuraida Kamaruddin semalam.

Dengan perletakan jawatan yang disandang oleh YB Norlela Ariffin selama beberapa bulan selepas dipilih sebagai Adun Penanti, jawatan itu kini dikembalikan kepada bekas ketua wanita negeri, Norhayati Jaafar sehingga pemilihan pada 2014 nanti. sumber - JAWABERNAM

cerita ini memang dah panas sejak sekian lama. Adun penanti memang sedang menunggu masa saja nak letak jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan Penanti, dari sumber dalaman mengatakan YB norlela akan meletak jawatan selepas sidang dun negeri pulau pinang yang di jadualkan bukan december ini.

bila terbaca pulak YB norlela meletak jawatan sebagai ketua wanita pkr pulau pinang ini memang telah di jangka kan sebagai tindakan pertama, dan tindakan seterusnya kita tunggu selepas sidang dun pulau pinang.

PRK Dun Penanti akan menyusur selepas PRK Sungai Limau.


- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, November 9, 2013

REEZAL MERICAN: DAP MEMBUNUH DEMOKRASI BERPARLIMEN NEGARA KETIKA MEMBAHAS #BAJET2014.

Dato Sri Reezal Merican membidas Ahli Parlimen Padang Serai bilamana di katakan Dewan Rakyat tidak demokratik. Sidang tanpa sesi soal jawab, Ahli Parlimen Kepala Batas Dato Sri Reezal Merican sifatkan tindakan kerajaan Negeri DAP pulau pinang lebih tidak demokratik,


Pada Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang yang lepas  mencetuskan kontroversi apabila sesi soal jawab tidak diadakan yang disifatkan oleh ADUN Barisan Nasional (BN) menwakili rakyat sebagai tindakan 'membunuh' sistem demokrasi berparlimen negara. sila rujuk  DUNPulauPinang

antara lain yang di bangkitkan oleh ahli parlimen kepala batas ialah meminta kerajaan untuk menjelaskan soal Petronas tidak menggunakan bakat dan pengalaman anak muda tempatan di dalam menerajui petronas.

Petronas mesti lebih mengutamakan bakat-bakat tempatan untuk memegang jawatan tertinggi di dalam syarikat tersebut serta anak-anak syarikat yang lain. ''Kita sebenarnya mempunyai ramai anak-anak tempatan yang mempunyai kemahiran cukup tinggi yang sepatutnya boleh digunakan sepenuhnya bakat-bakat mereka ini,

di akhir ucapan pembahasan nya Reezal Merican mencadangkan supaya kerajaan mempertimbangkan untuk memberi pelepasan cukai kepada bonus tahunan yang diterima oleh kakitangan bank-bank tempatan. kerana walaupun mereka ini menerima bonus sehingga 4 bulan. cukai yang di kenakan hampir satu bulan gaji mereka hilang.  kerajaan harus melihat ini kerana golongan pekerja bank ini tidak mempunyai pendapatan lain lalu untuk mensejahterakan pekerja ini adalah elok kerajaan untuk pertimbangkan mengurang cukai pendapatan.

Related Posts with Thumbnails