Thursday, July 25, 2013

DAMIA IZARA POMPUAN GILA SEX,

From Evernote:

DAMIA IZARA POMPUAN GILA SEX,


wanita yang membuat akurjanji ini manis cantik, berhijab pulak, kalau bertudung itu di katakan untuk menutup aurat, berbogel itu nak kata apa. 

pompuan yang buat kenyataan seperti ini mengikut  pakar sakit puan dari german ialah sebagai pompuan gila sex, serupa lah juga kalau lelaki suka buat kenyataan2 berbaur kebogelan dan sebagainya, kita boleh kata lelaki gila sex. 

budak pompuan ini mengalami gangguan sex yang terlampau.


aku tengok pompuan ini dah macam pompuan gila sex je...!!! 

adalah lebih baik budak pompuan ini berkata, kalau BN menang di kuala besut, aku nak bersolat hajat selama 30 hari untuk di beri pertunjuk, baru lah betul, ini tidak ,,, buat akujanji nak popular akan lari bogel keliling kuala besut, aku takut hang baru selangkah je dah kena tangkap dan boleh di dakwa berkelakuan tak senonoh di tempat awam. 

ps, nak popular pun agak agak lahh wei. kang dah kena bantai.. !!! tapi memang dah popular pun. 

Wednesday, July 24, 2013

HUSAM MERAYU UNDILAH CHE LONG KERANA BANTU KEWANGAN PILIHANRAYA DIA.

From Evernote:

HUSAM MERAYU UNDILAH CHE LONG KERANA BANTU KEWANGAN PILIHANRAYA DIA.husam mengajak pengundi untuk memilih che long demi kelangsungan politik diri sendiri bukannya untuk rakyat kuala besut. atas dasar terhutang budi che long membantu kewangan ketika PRU 13 di putrajaya. 

apa yang aku nak kata ini semua antara husam musa dan che long lantas mengajak rakyat untuk membalas budi che long, bodohnya husam tidak boleh di ajar, aku percaya pas terengganu saja yang boleh ajar kebodohan husam musa dan seterusnya menolak mereka. 

keputusan tak rasmi, BN menang di kuala besut dgn  majority 2605 melebihi dari pru13. 

Saturday, July 20, 2013

KEMPEN NIK AZIZ DI #PRKBESUT TIDAK ISLAMIK.

Nik Aziz tidak ada ayat lain melainkan terus berkata UMNO TIDAK ISLAM. siapa sebenarnya tidak islam. siapa sebenarnya tidak mengikut ajaran Allah yang sebenarnya.

"'Sesungguhnya Allah, Pemeliharaku dan Pemeliharamu; maka sembahlah Dia. Ini jalan lurus.' Tetapi golongan-golongan berselisih sesama mereka, kemudian kecelakaanlah bagi orang-orang yang tidak percaya kerana senario hari yang besar." (19:36-37) 

puak puak ini  yang berselisih mengenai jalan lurus adalah bukan sahaja tidak percaya, atau kufur, malahan mereka juga disifatkan Allah sebagai orang-orang yang membuat kezaliman. 

Firman-Nya, "Tetapi golongan-golongan antara mereka berselisih; maka kecelakaanlah bagi orang-orang yang membuat kezaliman kerana azab hari yang pedih." (43:65) 

puak puak  yang berselisih mengenai jalan lurus diberi amaran dengan "senario hari yang besar" dan "azab hari yang pedih"

Nik Aziz sepatutnya memahami dan baca ayat ini kepada rakyat, menerangkan atau menasihat jangan berselisih dan bergaduh antara satu sama lain. mengajak rakyat untuk sama sama ke jalan yang lurus. 

ulamak kepala bapak apa macam ini menracuni fikiran orang ramai dengan berdakwah membenci sesama orang islam. 

Perpecahan umat dapat dilihat dengan jelas setelah manusia menjadi bergolongan dalam agama, dan mereka yang bergolongan itu pula bergembira dengan apa yang mereka ada. ini semua ada di dalam Al-Quran  dipetik daripada ayat berikut:

"Tetapi mereka berpecah dalam urusan mereka antara mereka kepada golongan-golongan kepercayaan; tiap-tiap golongan bergembira dengan apa yang ada di sisi mereka." (23:53) 

Pecahan dalam agama, seperti bermazhab atau berkumpulan, yang dianjurkan seperti puak pas dan sesetengah pihak adalah bukan ajaran Allah mahupun Nabi-Nya, Muhammad (6:159). Sebaliknya, agama yang disyariatkan kepada baginda dan Nabi-Nabi sebelum baginda adalah yang bercorak tidak berpecah belah.

Firman-Nya, "Dia mensyariatkan bagi kamu (Muhammad) sebagai agama apa yang Dia mewasiatkan Nuh dengannya, dan apa yang Kami mewahyukan kamu, dan apa yang Kami mewasiatkan Ibrahim dengannya, dan Musa, dan Isa: 'Lakukanlah agama, dan janganlah berpecah belah di dalamnya.'" (42:13)

jelas lah di sini cara nik aziz yang berstatus ulamak membuat beberapa kenyataan di atas pentas politik tidak islamik. ianya lebih kepada mengajak pengikut mengingkari ajaran Allah yang sebenar.

kalau kita lihat video di atas, apa kebaikannya pada rakyat ??? tidak ada satu pun ayat dia mengajak rakyat untuk bersatu, dari mula video ini ialah UMNO TIDAK ISLAM. UMNO BINA MASJID. UMNO TIDAK SEMBAHYANG. UMNO MENGKHIANATI FIKIRAN RAKYAT KELANTAN. dari mula sampai akhir UMNO TIDAK ISLAM.

sekurang kurangnya dia umumlah pas akan membina jambatan dari kuala besut ke pulau perhentian ka. dengan ini pas meluluskan projek menaik tarafkan masjid2 di kuala besut ka. kalau calon PAS menang, PAS negeri terengganu akan bina LRT dari kuala besut ke kota bahru ka. baru lah ada faedah kepada rakyat dan pengundi di sana.

apa pun biar lah rakyat dan pengundi fikirkan yang terbaik untuk mereka. UNDILAH BARISAN NASIONAL.

akhir sekali aku nak berdoa di bulan ramadhan ini

'Ya Allah, Pemula langit dan bumi, yang tahu yang ghaib dan yang nampak, Engkaulah yang menghakimkan antara hamba-hamba-Mu mengenai apa yang mereka padanya mereka memperselisihkan.'"

Saturday, July 6, 2013

ISU AIR: DATUK JAHARA LAGI SEKALI MENTERJAH GUAN ENG #DunPP @jaharahamid

From Evernote:

ISU AIR: DATUK JAHARA LAGI SEKALI MENTERJAH GUAN ENG #DunPP @jaharahamid


Ketua pembangkang Datuk Jahara Hamid bangun mencelah ketika Ketua Menteri membuat penggulungan ucapan YDPN Pulau Pinang mengenai surcharge air yang dikenakan oleh PBAPP. 

PBAPP ketika dibawah kerajaan BN dulu  tidak pernah mengenakan kos surcharge kerana sedar ini membabitkan rakyat.

Lim guan eng tidak menjawab isu yang di bangkitkan hanya terus bersuara mengajak adun pembangkang sokong kerajaan negeri untuk menolak membayar harga air dari negeri kedah.

Kerajaan negeri dap memang cerdik dan pandai, sudah lah tak nak bayar tuntutan air mentah oleh negeri kedah, selepas itu dia kena kan pulak surcharge air pada rakyat. 

Dalam waktu yang sama dia ajak adun pembangkang untuk setuju menolak segala kos air mentah dari kedah kononnya demi rakyat,

Guan eng kena ingat sewaktu di bawah kerajaan bn, kerajaan tetap membayar air mentah kepada kedah dan tidak mengenakan apa apa kos tambahan kepada rakyat pulau pinang. 

ketua menteri guan eng memang lidah biawak pandai pusing cakap, nanti dia akan salahkan umno dan barisan nasional juga,  

Friday, July 5, 2013

PRK KUALA BESUT, PAS AKAN KALAH LAGI DENGAN 40RIBU PENGUNDI BANGLADESH

Barisan Nasional  pasti menang, jika apa yang di fitnah oleh pakatan semasa PRU13 dulu benar, BN tidak perlu berkerja kuat lagi, hanya perlu menghantar 40 ribu pengundi luar dari bangladesh. dakwat tak kekal akan berulang, blackout pun terjadi, klon Anwar akan sampai dari Thailand, Nik Aziz akan cakap bab Hudud....dan yg terbaru ialah tong undi tenggelam dlm laut Terengganu...!!!

kita akan lihat nanti beberapa drama di dalam PRK ini, tong undi akan berterbangan di merata tempat. dalam waktu yang sama anwar ibrahim akan terjumpa tong undi pilihanraya tahun 1979. rafizi pulak akan terjumpa tong undi pilihanraya tahun 1999. lim kit siang pulak akan terjumpa kertas undi dalam laut. 

kalau ini lah ceritanya yang memungkin kan pakatan KALAH, adalah lebih baik jangan masuk bertanding. nak menang macamana kalau BN dah ada undi poket seramai 40 ribu dari bangladesh. 

kesimpulan nya ialah, 

kuala besut akan blackout lagi.. 

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 24 Julai sebagai tarikh pilihan raya kecil bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut.  
Penamaan calon bagi pilihan raya kecil itu akan diadakan pada 12 Julai dan tempoh kempen ditetapkan selama 12 hari. Pengumuman itu dibuat oleh pengerusi Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof selepas suruhanjaya itu bermesyuarat di pejabatnya di sini, hari ini.  
Pilihan raya kecil Kuala Besut diadakan selepas wakil rakyatnya Dr. A. Rahman Mokhtar meninggal dunia pada 26 Jun lepas. Dalam pilihan raya umum yang lepas, beliau mengalahkan calon PAS, Napisah Ismail dengan majoriti 2,434 undi.  
Ini adalah pilihan raya kecil yang kedua di Kuala Besut yang setakat ini mengulangi sejarah sama 34 tahun lalu. Ketika itu, wakil rakyat BN kawasan itu Zakaria Muda meninggal dunia pada 26 Jun 1979 iaitu tarikh sama kematian Dr. A. Rahman dan pilihan raya kecilnya juga diadakan pada bulan puasa.  
Pilihan raya kecil Kuala Besut ini jadi tumpuan kerana Barisan Nasional hanya mempunyai kelebihan satu kerusi saja ke atas Pakatan Rakyat di DUN Terengganu sekarang. Ahli Parlimen Besut yang juga Ketua UMNO Bahagian, Datuk Seri Idris Jusoh bagaimanapun dalam satu laporan baru-baru ini yakin BN akan menang pilihan raya kecil ini kerana Kuala Besut ialah kerusi selesa BN.  
Beliau juga menolak kemungkinan kedudukan kerusi DUN akan terikat 16-16 selepas pilihan raya kecil ini nanti antara lain kerana BN tidak pernah kalah kerusi berkenaan sejak tiga pilihan raya yang lepas. BN baru-baru ini melantik Timbalan Pengerusinya Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga Timbalan Perdana Menteri sebagai pengarah pilihan raya kecil DUN Kuala Besut. Menurut Muhyiddin, pelantikan itu dimaklumkan kepada beliau oleh Pengerusi BN Datuk Seri Najib Tun Razak sebelum berlepas ke luar negara untuk lawatan kerja. BN dilaporkan sedang mempertimbangkan kedudukan tiga orang untuk dipilih sebagai calon parti itu dalam pilihan raya kecil tersebut. - ASTROAWANI

Thursday, July 4, 2013

ANWAR SOKONG RAMPASAN KUASA DI MESIR ?????,

From Evernote:

ANWAR SOKONG RAMPASAN KUASA DI MESIR ?????,

Pelik kenapa mengutuk dan membantah rampasan kuasa terhadap mohsi, bukan kah pakatan mahu merampas kuasa juga, mahu menjatuhkan kerajaan di bawah Dato Seri Najib dengan membabikan dan melembukan penyokong2nya, 

sepatutnya pakatan kena sokong tindakan rampasan kuasa itu kerana hanya suara rakyat yang boleh menjatuhkan kerajaan, 

anwar ibrahim kena ingat ini malaysia, wakil rakyat yang di pilih telah ditentukan oleh rakyat, apa kah hang ingat boleh jatuhkan kerajaan???? dari tahun 1998 hang gagal, sekarang pun hang gagal.  apa lagi hang mau ??? 

Pakatan Rakyat (PR) hari ini mengutuk tindakan rampasan kuasa (kudeta) oleh tentera Mesir yang menyaksikan penyingkiran Mohamed Morsi sebagai presiden negara itu.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata Morsi telah dipilih oleh rakyat melalui sistem demokrasi secara adil dan telus namun kemenangan beliau dirampas secara zalim.

"Dari segi prinsipnya, kita tidak mendokong kudeta, kerana ia adalah pentadbiran tentera.

"Walaupun tentera Mesir sekarang meletakkan seseorang dari mahkamah Perlembagaan untuk menjadi presiden sementara, namun ia tidak melalui proses demokrasi," katanya pada sidang media di lobi Parlimen hari ini.

Tambah Anwar lagi, sekiranya timbul bantahan terhadap presiden yang dilantik, proses rundingan yang telus perlu dilaksanakan secara baik, bukannya rampasan kuasa.

"Kalau mahu diadakan pilihan raya dengan segera, ia mesti mengikut kaedah demokrasi.

"Pada pilihan raya lalu, keadaan itu tidak seperti di Malaysia, pilihan raya dianggap bebas dan diiktiraf, sebab majoriti memilih Morsi," tegasnya.

Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar turut turut menyatakan bantahan terhadap tindakan yang dikenakan ke atas Morsi.

"Proses pilihan raya  telah dibuat secara demokratik, kenapa tiba-tiba tentera boleh melakukan rampasan kuasa," katanya.

"Kami desak  masyarakat dunia mengutuk rampasan tersebut dan kerajaan Malaysia perlu memberi kenyataan berkenaan isu ini," tambahnya lagi.

Morsi kini dikenakan tahanan rumah selepas digulingkan oleh pihak tentera.

Ketua Mahkamah Agung Perlembagaan Negara, Adly Mansour bakal menggantikan presiden kerajaan interim negara itu.

sumber sinar


- Posted using BlogPress from my iPad

Monday, July 1, 2013

MCA MAHU MENJADI JEBAT DALAM POLITIK CINA.

Apabila Sultan sudah bertitah dan melantik dengan kuasa penuh yang ada pada baginda ini lah cara perpaduan yang di mahukan oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar

Apa masalahnya MCA dengan pelantikan EXCO MCA dalam negeri Johor yang di buat sendiri oleh Sultan, jangan cuba mahu menjadi jebat bermain politik. 
Related Posts with Thumbnails