Friday, February 26, 2010

'Royalti Minyak' vs 'Can I Fu** You Today?'

Di kala PAS Kelantan duk sibuk menuntut 'royalti minyak' yang kononnya memperjuangkan hak rakyat Kelantan, tiba-tiba mereka diletupkan dengan kisah rakan karib mereka dalam pakatan pembangkang yang suka buat kerja setan 'main belakang'. Apa ke jadahnya mereka ini?

Kalau benar PAS benar-benar ikhlas mahu memperjuangkan nasib rakyat Kelantan, saya cabar mereka kemukakan pelan perancangan mengenai apa yang mereka ingin lakuakn dengan wang 'royalti' itu. Jangan sekadar memekik di tepi jalan atau dalam stadium sahaja, kerana ia tidak akan membawa kepada apa-apa perubahan terhadap nasib rakyat negeri ini.

Sejauh mana keikhlasan kerajaan negeri dalam membawa isu 'royalti minyak' dan sejauh mana pula keikhlasan mereka dalam berbicara mengenai isu liwat Anwar Ibrahim?

Seperti yang kita sedia maklum, mereka sudah tentu menuduh pihak kerajaan pusat telah merencana perancangan sebegini rupa kononya ingin menghumban Anwar ke dalam penjara. GILA!

Tetapi itulah hakikat sebenar 'pencinta-pencinta' Anwar. Mereka sememangnya tidak percaya bahawa boss mereka yang disanjung setinggi langit ini sebenarnya seorang yang boleh diibaratkan sebagai 'kucing kerong'. Amat terbukti, jika diperhatikan pada komen-komen di laman sosial seperti Facebook, ramai diantara pencinta Anwar masih tidak dapat menerima hakikat ini. Dan lebih mengujakan, pencinta-pencinta Anwar terdiri daripada kaum lelaki!

Pencinta-pencinta Anwar masih ingin menafikan dan tetap menuduh perbicaraan liwat yang sedang berlangsung sekarang adalah skrip rekaan UMNO/BN. Adakah logik skrip yang berbunyi sepert "Can I fu** you today?" direka sebegitu rupa oleh UMNO/BN? Jelaskan kepada semua di mana logiknya.

Apa yang saya maklum sejak tahun 1998, tabi'i Anwar memang ghairahkan lelaki. Jijik atau tidak, terpulang kepada diri masing-masing menilainya. Jika kita melihatnya sebagai satu tabiat yang hina, ramai pula yang berpendapat sebaliknya. Nik Aziz umpamanya. Beliau hadir di perbicaraan kes liwat bagi memberikan sokongan moral kepada Anwar.

Secara tidak langsung, Nik Aziz telah membenar dan menghalalkan perbuatan terkutuk anwar ini seandainya dia didapati bersalah dan dihukum oleh mahkamah! Takkan perkara sebegini pun masih hendak 'dibutakan oleh PAS?

Sekarang ini sedang berlangsung proses keadilan di mahkamah, satu-persatu perbuatan terkutuk dan jijik Anwar dibongkar kepada pengetahan umum. Di mana maruah beliau yang konon berperwatakan alim ini? Adakah beliau sebenarnya syaitan bertopengkan manusia? Allah jua yang Maha Mengetahui... Dan Allah telah kurniakan akal kepada manusia untuk menilai baik buruk...

sumber dari :http://www.umb-kelantan.com/2010/02/royalti-minyak-vs-can-i-fu-you-today.html

0 comments:

Related Posts with Thumbnails