Saturday, February 28, 2015

LIVE UPDATE FROM SOGO: KAMI CINTAKAN KEAMANAN DAN KAMI SOKONG #PDRM

Sekarang ada pulak flashmob di sogo tanda sokongan kepada pihak polis. Kumpulan NGO dinamakan komuniti polis yang disertai oleh semua kaum. Ada melayu, cina dan india. Lebih kurang 100 orang berkumpul untuk menyatakan sokongan terhadap PDRM dan tidak suka kepada keganasan,

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, February 14, 2015

RAJA BOMOH GILA BABI WAJID DI HUMBAN KE HOSPITAL TANJUNG RAMBUTAN

Mohon PDRM tangkap orang gila ini, usah teragak agak menggunakan kuasa menangkap orang yang tidak siuman ini,

Kegilaan dia memang terserlah sekarang ini. Kalau tak amik tindakan, takut nanti orang lain yang gila babi. Perkara ini jangan di biarkan, akan merosakan pemikiran orang melayu yang masih percaya perkara tahyul.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TUN M KETUA UMUM BARU ?????

TUN M pernah berkata musuh tak selamanya musuh, kawan tak selamanya kawan. PKR kena terima hakikat bahawa mereka tak ada pemimpin untuk menjadi ketua umum. Anwar ibrahim sendiri dari UMNO, bermakna pemimpin2 UMNO paling hebat sekarang ini. Sebab tu terpaksa akui nak kuatkan pkr supaya boleh tumbangkan UMNO dan Najib ialah TUN M.

Ayuhhh TUN M ini lah masanya membuktikan apa yang dia cakap itu betul. Musuh boleh jadi kawan, kawan boleh jadi musuh.

Kepada PKR satu je aku nak ingat, kalau TUN M masuk PKR, bermakna anda semua kena terima lah yang bakal ketua umum ini akan singkir mana mana pemimpin pkr pulak, berpecah lagi menjadi dua. Akhirnya sampai bila bila tak habis dengan dilema melayu.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, February 12, 2015

NURUL NUHA CALON AIR MATA #PRKPERMATANGPAUH

nampak tak cara mereka memperkenalkan calon. mereka dah tunjuk siapa calon yang akan mengantikan ahli parlimen permatang pauh yang dah jadi banduan.

dari situ mereka akan mendapat reaksi pengundi. ada masa untuk membuat survey calon itu boleh di ketengahkan atau tidak.

UMNO dan BN. masih tercari cari siapa calonnya. Ketua UMNO bahagian permatang pauh ka, timbalan nya ka. naib ketua nya ka. calon luar ka. ini semua masih menjadi teka teki.

aku lebih suka calon BN adalah dari orang permatang pauh. Bukan calon import. Strategi letak calon luar tak pernah menjadi. sebab ada saja yang nak sabotaj. Laungan tranformasi umno di permatang pauh harap kali ini menjadi. Ini lah masanya nak membuktikan UMNO di permatang pauh sudah berubah.

Sent from my iPad
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, February 11, 2015

CANDLELIGHT VIGIL HARAM KE TIDAK @drmazacom

Mufti perlis kat mana,,,awak kat mana. kami tak boleh buat kenyataan jatuh hukum haram ke tidak, hanya mufti perlis saja yang boleh jatuhkan hukum.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

JANGAN PERCAYA MAHKAMAH #anwaribrahimtumbang @afifbahardin

Nampaknya pemimpin PKR ini dah tak ada kerja, pengundi memilih dia untuk membantu rakyat di dun seberang jaya tetapi dia memilih untuk tinggalkan pengundinya untuk bersama banduan di sungai buloh.

Masalah peribadi lebih banyak dari masalah rakyat.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, February 7, 2015

PENASIHAT AGAMA @NajibRazak TELAH MEMBERI NASIHAT SOAL SAMBUTAN THAIPUSAM @drmazacom

KENYATAAN RASMI
KETUA PENGARAH
JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA
MENGENAI  KEHADIRAN YAB PERDANA MENTERI DI MAJLIS SAMBUTAN THAIPUSAM

Isu mengenai kehadiran YAB Perdana Menteri di Majlis Sambutan Thaipusam di Batu Caves akan menjadi isu setiap kali majlis tersebut berlangsung. Memandangkan Malaysia adalah  sebuah Negara berbilang kaum dan Islam merupakan  Agama Persekutuan, Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan pada 12 April 2005 telah mengeluarkan Garis Panduan Orang Islam Turut Merayakan Hari Kebesaran Agama  Orang Bukan Islam sebagai panduan dan rujukan kepada seluruh umat Islam.

Garis Panduan ini juga telah disampaikan untuk makluman YAB Perdana Menteri dan selaku Ketua Negara, YAB Perdana Menteri telah sedia maklum mengenai batas-batas dan garis panduan yang telah diberikan oleh Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan dalam sama-sama meraikan majlis sambutan rakyat bukan beragama Islam di Negara ini.  Oleh itu, tidak timbul isu YAB Perdana Menteri tidak boleh menyertai sebarang acara sambutan rakyat bukan Islam kerana menyalahi akidah atau bertentangan dengan kehendak Islam sepertimana yang diperkatakan oleh sesetengah pihak di media baru-baru ini.

Isu ini sebenarnya telah pun diperjelaskan oleh Sahibus Samahah Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria pada tahun 2012 bahawa bahawa kehadiran YAB Perdana Menteri di majlis sambutan Thaipusam tidak menyalahi hukum syarak selagimana tiada niat untuk merayakan atau redha dengan perbuatan agama lain, dan sebagai pemimpin sebuah Negara adalah tidak salah untuk Perdana Menteri bersama-sama dengan bangsa lain selagimana tidak terlibat dalam acara-acara yang bersifat ritual agama orang bukan Islam.

Mengenai pakaian kurta yang dipakai oleh YAB Perdana Menteri, ianya tidak menyalahi garis panduan yang ditetapkan kerana kurta merupakan pakaian tradisional bagi kaum lelaki India di majlis rasmi, dan tidak ada sebarang isu berkaitan pelanggaran akidah atau sebagainya.

Oleh itu saya ingin menasihatkan seluruh umat Islam berhati-hati dalam memperkatakan isu yang tidak diketahui secara jelas supaya penyebaran isu-isu seumpama ini, lebih-lebih lagi berkait dengan akidah dapat dielakkan bagi mengelakkan fitnah dan tohmahan di kalangan rakyat.

Sekian dimaklumkan.

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

'Saya Yang Menurut Perintah'

(DATO' HAJI OTHMAN MUSTAPHA)
6 Februari 2015 

Ps: sepatutnya mufti perlis dilantik menjadi penasihat agama perdana menteri bukannya mufti negeri. Baru dia ada kerja sikit,
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, February 6, 2015

ISLAM TAK AJAR BERSIKAP SOMBONG @drmazacom

Mufti sepatutnya mengajar orang islam menghormati agama orang lain, jangan tunjuk islam itu penuh dengan kesombongan,

Budaya dan agama pun tak tahu beza ka..!! Ini lah kerja mufti sekarang terlalu sibuk nak jadi penguatkuasa agama Allah. Terlalu nak jaga akidah orang, serupa orang tak ada otak.

Sebelum ini sudah berapa ramai pemimpin kita pergi ke batu caves tu dah ikut agama hindu????. Dan dah berapa ramai mufti berjabat tangan mengislamkan orang hindu ??? .

Apa ada pada pakaian dan bunga, Saya percaya najib masih beragama islam.

Disini ada tiga gambar pemimpin islam terbesar parti umno,pas dan pkr . Nak tanya pada mufti yang mana patut mufti nasihatkan dulu. Saya minta nasihat.

Apa motif mufti membuat dakwaan terpilih hanya pada perdana menteri #najibrazak saya melihat ini adalah satu dakwaan jahat sengaja di buat supaya rakyat melayu khususnya membenci najib.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Related Posts with Thumbnails